Cabaran Perindustrian Kereta Sewa

Bekalan Tinggi dan Rendah

Bulan-bulan utama wabak itu menyedihkan. Hertz (yang juga memiliki Thrifty dan Dollar) membincangkan penurunan hampir tiga kali yang dicari. Untuk membuat bayaran, organisasi sedang mencari kaedah untuk mengurangkan kos. Kami bermula dengan tawaran sekeping armada kami yang sangat besar, kemudian berhenti memajak tempat kerja, destinasi dan tanah lain, dan seterusnya meninggalkan beberapa individu kakitangan.

Merujuk kepada laporan Kumpulan Jefferies, Washington Post merujuk kepada angka 770,000 kenderaan yang dilelong oleh organisasi penyewaan kenderaan di suatu tempat dalam lingkungan 2020 dan 2021. Langkah sensasi sebegitu membantu banyak orang untuk terus kekal dalam perniagaan bagaimanapun telah memulihkan keadaan akibat kecemasan. lebih panjang. Semua perkara dipertimbangkan, selepas ketibaan minat ke peringkat yang lalu, organisasi perlu mencari kenderaan di suatu tempat untuk mengisi semula armada mereka.

Iklan : Anda mencari perkhidmatan kereta sewa kl ? Hubungi kami di KARLOOP untuk kereta sewa kl anda.

Pada tahun 2021, ramai yang melakukan yang luar biasa untuk pasaran Amerika dan mula membeli kenderaan terpakai daripada barter, yang mereka tawarkan lapan hingga 10 bulan sebelumnya. Tambahan pula, sekiranya organisasi terdahulu cuba “membuang” kenderaan sebelum odometer melepasi 40,000 batu, pada masa ini kenderaan tersebut telah dikembalikan ke armada.

Model Perniagaan Baharu

Saya memulakan perniagaan perkongsian kenderaan saya sendiri dengan berurusan dengan peringkat Turo, bantuan yang diedarkan di mana pemilik kenderaan boleh memajak kenderaan mereka. Menyingkap setiap kehalusan, rangka kerja ini boleh dikatakan hebat: anda memajak kenderaan “tidak perlu” anda dan mendapat pampasan untuknya, manakala individu lain menyewanya hanya dengan beberapa kutu.

Setakat yang saya fikirkan, menyertai pentas akhirnya menjadi pilihan paling ideal untuk bermula berdasarkan pelbagai faktor. Dengan pelan kewangan $20,000, perkara utama yang saya boleh uruskan ialah mendapatkan satu kenderaan atau menyewa dua belas. Saya memilih pilihan seterusnya, kemudian, pada ketika itu, kenderaan lain telah ditambah kepadanya.

Turo membenarkan saya memajak kenderaan yang dimiliki oleh orang lain dengan kadar atau kadar tahap. Ini menghapuskan kos sokongan, dan sekiranya anda membaiki kenderaan, bagi situasi saya, pada pelupusan anda sendiri, ini membuka pintu terbuka yang menguntungkan baru.

Tanpa mengira cela pentas, angka-angka itu mewakili diri mereka sendiri: Pada tahun 2020, sementara pemain yang berbeza cuba mendapatkan bantuan daripada negara dalam apa jua keadaan, Turo memperoleh $153 juta – rekod untuk sejarah 10 tahun organisasi itu. Dalam sembilan bulan awal 2021, organisasi memperoleh lebih banyak — $330 juta.

Menghadapi Krisis Industri Auto Global

Untuk sepanjang tahun 2020, semuanya kelihatan hebat dengan stok. Pelanggan mendapat kenderaan dari pusat pengedaran yang penuh sesak. Namun pada ketika itu semua orang mula menghadapi masalah. Selepas permulaan wabak, pelabuhan terbesar China ditutup, dan banyak kilang pemprosesan dihentikan serentak – pertama di China, dan selepas itu di seluruh planet. Ia adalah permulaan kecemasan semikonduktor, yang menyebabkan pasaran Amerika kehilangan 1,248,000 kenderaan.

Adakah keadaan akan pulih sepenuhnya dan bila? Sukar untuk saya katakan. Ketua Pegawai Eksekutif Intel, Pat Gelsinger meramalkan bahawa pasaran di seluruh dunia akan menghadapi kekurangan alat ganti elektronik sepanjang tahun 2022. Banyak organisasi Amerika masih menunggu peluang berharga untuk mengisi semula armada mereka dengan kenderaan baharu, namun pengeluar tidak berlumba-lumba untuk memenuhi minat mereka. Mengapa perlu bersusah payah menjual kenderaan pada kos yang dikurangkan sekiranya bilik pameran bersedia untuk menawarkan beberapa ribu sesuatu yang lain untuk setiap kenderaan?

Buat Pengaturan B dalam Kes Krisis Baru

Nampaknya kini tiada siapa yang pasti perkara tidak akan menjadi seteruk pada tahun 2020. Mempunyai pengaturan B adalah cara untuk bertahan dalam perniagaan pada bulan-bulan awal wabak itu.

Bantuan Berjimat-cermat tidak diragukan lagi dalam jawapan saya yang luar biasa terhadap kecemasan 2020. Semasa pesaing sedang memikirkan cara mengurangkan kos, bantuan itu menjejaki jenis hasil lain. Organisasi itu melihat bahawa di tengah-tengah penutupan, pentadbiran pengangkutan makanan tidak dapat menyesuaikan diri dengan pesanan. Jimat menawarkan penghantaran untuk menggunakan kenderaan mereka pada rebat, yang membantu mereka dengan pantas menjejaki jenis pendapatan lain.